„Florile gândului în Artă”


( lustrația– sursa Internet)

Dragi prieteni,
Luna noiembrie se dovedește, pentru mine , generoasă.
Șirul evenimentelor create în egală măsură de profesiunea mea și de activitatea de editor continuă într-un mod extrem de complex și de alert.
Acest fapt mă bucură și mă obligă în același timp.
Sunt bucuroasă pentru că  am depășit, sper pentru multă vreme, nevoia de iluzionare și (re)încep să cred în ceva; în utilitatea activităților mele.
Încrederea își are izvorul în opiniile  pozitive adresate instituției numită  Editură, dar și aprecierilor făcute asupra cărților semnate de: Florina-Maria Băcilă, Lucian Bureriu,membru al Uniunii Scriitorilor din România, Nora Damian, Anda-Maria Neagoe, Corina Victoria Sein, membru al Uniunii Scriitorilor din România, Mihai Mihuț (traducerea în limba engelză a  volumului „Ritual în absență” / Traps .
Obligația de care vorbeam se referă, în primul rând, la rigoare, ordine în viață. Numai așa pot să fiu împăcată cu gândul că vă voi regăsi și mâine și peste multă vreme înscriși în lista mea cu prieteni…
Mulțumesc Uniunii Scriitorilor din România (Filiala Timișoara) pentru sprijin.
Mulțumesc celor care au fost prezenți la evenimentul „Ziua Editurii Excelsior Art – Scriitori și cărțile lor”.

Nu întâmplător, am ales un scurt fragment dintr-o expunere a lui Sigmund Freud și câteva lucrări de El Greco.   (Corina Victoria Sein)

 

 

 

(…)
S-a dovedit că tărâmul imaginației este o „rezervație” creată ca urmare a trecerii, resimțite dureros, de la principiul plăcerii la principiul realității, spre a oferi un substitut satisfacerii instinctive la care viața reală te obligă să renunți. Ca și nevropatul, artistul se retrage, departe de realitatea incapabilă să-l satisfacă în această lume imaginară; dar, invers decât ne-vropatul, el se pricepe să găsească drumul de întoarcere și va pune din nou piciorul pe tărâmul realității. Creațiile lui, operele de artă, sunt satisfacții imaginare ale dorințelor inconștiente, ca și visele, cu care au de altfel în comun însușirea de a fi un compromis, căci și ele trebuie să evite conflictul deschis cu energiile refulării. Dar invers decât producțiile asociale, narcisiste, ale visului, ele pot conta pe simpatia altor oameni, sunt capabile să trezească și să satisfacă, la aceștia, aceleași aspirații inconștiente ale dorinței (…)

 

Reclame

Lasă un răspuns / Leave a comment

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s