Excelsior Art prezentă la Salonul Hunedorean al Cărţii – Deva – 2016


Această prezentare necesită JavaScript.

Acum, despre Salonul Hunedorean al Cărţii 2016, putem spune: A fost.
Timp de 5 zile, Organizatorii, grupaţi în jurul factorului principal al evenimentului, Biblioteca Judeţeană Hunedoara – Deva „Ovid Densusianu”, au deschis larg porţile Cetăţii Deva şi au oferit celor interesaţi „bilet de intrare” la o întrecere între frumos, util, necesar.
Ca la orice întrecere, „cavalerii” angajaţi în „luptă”, cu referire directă la editori (producători de bunuri spiritual-culturale) s-au prezentat cu haine noi şi cu „Lăzi de Zestre” pline cu surprize. Publicul venit să privească şi să aprecieze acest unic spectacol al Cărţii s-a dovedit a fi generos, imparţial şi interesat să ducă cu el acasă ceva din atmosfera deosebit de complicată, de tulburătoare: o carte sau, poate, doar o amintire frumoasă.
Printre cei care au aşteptat cu bucurie şi cu multă dorinţă de a arunca o punte între autor, editor, cititor, am fost şi noi –  Editura Excelsior Art.
Organizatorii ne-au „rezervat o oră în cea de a doua zi a „întrecerii”, joi, 19 octombrie 2016, ora 16, timp în care ne-am „confruntat” cu cititorii. A fost o întâlnire de excepţie: un public receptiv şi doritor să comunice cu autorii prezenţi la eveniment, cu editorii.
Prin cuvântul meu de întâmpinare, prin prezenţa autorilor, prin expunerea cărţilor deosebit de atent selecţionate din cele mai noi apariţii editoriale, am ţinut să le arătăm oaspeţilor editurii respectul şi preţuirea noastră, i-am asigurat că vom ţine cont întotdeauna de sugestiile şi de „nevoia” lor de a avea unde, cu ce să-şi satisfacă setea de cunoaştere, le-am mulţumit pentru prezenţa lor în număr impresionat, pentru lumina şi zâmbetul cu care ne acceptau, făcându-mă, personal, să îi simt, să-i consider prietenii dragi. Le mulţumesc, din nou, acum, de la mine de-acasă, de la Timişoara şi îi asigur că îmi va fi dor de ei.
Evenimentul Excelsior Art s-a desfăşurat în două părţi:
– au fost prezentate volumele de poezie: „Spirală”, semnat de Nora Damian şi volumul „Dragostea are picioare repezi”, Anda-Maria Neagoe. Despre cărţi şi despre Nora Damian şi Anda-Maria Neagoe a vorbit Corina Victoria Sein. Editorul şi cititorii au regretat faptul că cele două autoare nu au fost prezente la evenimet.

spirala

   COPERTA - DRAGOSTEA ARE - PT TIPAR

– întâlnirea a continuat cu lansarea cărţilor semnate de autori care au fost prezenţi la Deva. Din Colecţia Beletristică– Ars poetica: „Ritual în absenţă”, Corina Victoria Sein, „Traps”, Corina Victoria Sein (versiunea în limba engleză fiind semnată de Mihai Mihuţ); Colecţia Cultură populară. Folclor a fost ilustrată cu lucrarea „Obiceiuri de iarnă în Valea Almăjului”, Maria Vâtcă; Din Colecţia Academica au fost prezentate lucrările: „Devenirea metaforei în poezia lui Iosif Băcilă”, Constantin Teodorescu; „Valea Almăjului – Oameni şi fapte, cartea întâi, ediţie îngrijită de Florina-Maria Băcilă şi Iosif Băcilă.
În final a fost prezentată lucrarea semnată de Florina-Maria Băcilă, „Dorziana – o (re)construcţie a textului prin limbaj” carte care, în opina editorului, este cartea eveniment a anului editorial (Excelsior Art) 2016. Autoarea, Florina-Maria Băcilă  a vorbit, într-un mod deosebit de sugestiv şi valoros despre cartea pe care a semnat-o.

Reclame

Lasă un răspuns / Leave a comment

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s