Argint şi oglinzi


RITUAL IN ABSENTA 6
Femeia
ucide-n visul ei trădarea
fire de argint o împresoară
le adună într-un cerc
cu el cutreieră lumea

venind din urmă
un alergător o întrece
apoi
spre ea se-ntoarce
cerându-i dreptul de a-i cuprinde
mâinile legate-n cercul de argint

femeia
se redescoperă strălucitoare
şi
hotărâtă îi întinde palmele adunate
în cercul în care se credea închisă

stupoare

firele de argint ţes cu sârguinţă o oglindă
bărbatul se întoarce sub o altă înfăţişare
el poartă veşmânt de vânătoare

femeia arde-n rubin umbra perechii trădătoare

după o zi şi o noapte petrecute-n beznă
se simte încă strălucitoare

din volumul Ritual în absență, Corina Victoria Sein, 2015

coperta și ilustrațiile de Vasile Pintea

9 comentarii la “Argint şi oglinzi

  1. Ne place sau nu, ignorăm sau realizăm, istoria femeii pe Pământ în relația ei cu bărbatul, a fost și încă mai este dramatică. Discriminată, considerată inferioară bărbatului,chiar astăzi persistănd această discriminare în mod direct, sau subtil, femeia mai are un drum lung de parcurs până la ocuparea locului pe care îl merită în această relație. Iar bărbatul mai are mult până să-și spele păcatele unui asemenea comportament discriminatoriu, impus prin forță brută. Sechelele unei asemenea situații profund anormale, se resfrîng în relația cuplului, otrăvind pe mai departe educația copiilor.
    Poezia aceasta este o… tânguire demnă …

    Apreciază

    • Nu sunt pe deplin convinsă că istoria femeii pe Pământ a fost și mai este dramatică. Iartă-mă, prietene, mă întreb sau întreb: astăzi femeia se simte inferioară bărbatului? Ce motive ar avea? Sutil sau direct, cum spui, eu cred că femeia a și parcurs drumul și stă alături de bărbat, merg împreună. Dacă mă refer, sau când mă refer, la relația de cuplu, nu pun în balanță poziția femeii în lume, e doar un caz particular, nici măcare personal. E primăvară, de ce să nu ne împărtăși direct unele sentimente , să le zicem chiar neîmpliniri? Oricât de demnă ar fi o tângurire tot tânguire rămâne. Și nu este un handicap sau o slăbiciune…

      Apreciat de 1 persoană

      • Bărbații n-au parcurs acest drum al armoniei relației, incă agresivitatea lor prevalează. Cînd în parlamentele lumii majoritățile vor fi constituite din femei, nici o declarație de război nu va trece de votul acestor parlamente. Încă există multe zone îtunecate pe suprafața pământului, iar aceste umbre se întind și pe la noi, în care femeia este discriminată. La țară acesta este un fapt mai des întâlnit decăt s-ar crede.

        Apreciat de 1 persoană

Lasă un răspuns / Leave a comment