Poetul Ioan Alexandru despre criza spirituală


Reclame

6 comentarii la “Poetul Ioan Alexandru despre criza spirituală

  1. Nu sunt de acord cu poetul…Acesta considera spiritualitatea ca apartinand cultului Hristic, bisericii care-l propovaduieste, in speta crestinismului. Este o vedere ingusta, in ciuda universalitatii mesajului Hristic. Sa nu uitam ca musulmanii, brahmanii , iehovistii cinsidera ca spiritualitatea este redusa la cei pe umerii carora s-au infintat Budismul, Mahomedanismul si Iudaismul. Din aceasta clipa razboaiele religiose sunt asigurate, fiecare cult luptand impotriva celorlalte in goana dupa „contribuabili”, pentru suprematie.
    Criza este spirituala, dar SPIRITUL nu cunoaste D-zei adevarati sau mai putin adevarati. Vietuirea la periferia fiintei, in mahalaua acesteia, acolo unde opereaza ego-ul…indepartarea de CENTRUL fiintei, acolo unde SINELE este uitat cu desavarsire, acolo unde energia IUBIRII este unificatoare, integratoare, armonizatoare…face ca spiritualitatea sa fie intr-o profunda criza a INCONSTIENTEI.

    Apreciază

  2. Nu mai știu cine a spus (undeva într-un colțițor de creier un neuron îmi suflă : „Zi, mă, Einstein…”, dar nu sunt sigur) : „Secolul 21 va fi religios sau nu va fi deloc”. Cam da.

    Apreciază

Lasă un răspuns / Leave a comment

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s