Cărţi pentru biblioteca ta


NOI PROPUNEM

TU ALEGI

Mona LisaM-am îndrăgostit de Mona Lisa, Emil Şain

Volumul debutează într-o nuanţă de surâs de Mona Lisa. Pe parcurs îşi schimbă tonul spre „culorile iubirii” aduse de primăvară, spre „lumina-i caldă” a verii, către „frunza arămie” a toamnei ori „albul alb, de vis neîntâlnit” al iernii. Astfel, după toate acestea, soseşte vremea celui de-al cincilea anotimp – anume creat de poet –, „anotimpul pentru-ndrăgostiţi”, încărcat de lumină, de bucurie: e un răstimp al aducerii-aminte, de liniştea din casa părintească, în care „lacrima […] se pierde-n lumina ei”.

Preţ: 13 lei

Link: http://www.excelsiorart.ro/carte/m-am-indragostit-de-mona-lisa.html

intre paranormalÎntre nostalgie şi paranormal, Emil Şain

Emil Şain este umorist prin excelenţă. Puţini scriitori de această factură mai avem în ţară şi mai ales cu o asemenea longevitate creatoare în aceste specii literare. Pamfletul, sceneta, epigrama, aforismele sunt în mod necesar şi temeinic ancorate în peisajul social. O primă calitate necesară prozei şi poeziei satirice este spiritul de observaţie, pe care Emil Şam îl are pe deplin. Cele mai subtile deficienţe comportamentale sunt disecate într-un registru amplu, de la sancţionarea printr-o tonalitate amical-umoristică, până la incisivitate de pamflet. Caricatura, grotescul, burlescul situaţiilor, de la caz la caz sunt relevate cu virtuozitate. Interesant că spiritul lui Emil Şain este acela de bonomie, mai degrabă sincer întristată de metehnele omeneşti, fără cinism şi nihilism. Celor căzuţi sub incidenţa păcatelor, prostiei şi parvenitismului li se mai acordă o şansă, fără să fie radiaţi din specia umană.

Preţ: 13 lei

Link: http://www.excelsiorart.ro/carte/intre-nostalgie-si-paranormal.html

banchet fatalBanchet fatal, Coleta De Sabata

Autoarea ştie să creeze atmosferă, conflicte. Aşa se încheagă romanul Banchet fatal, roman de acţiune, în egală măsură roman de dragoste. Coleta De Sabata, într-un mod firesc şi cuceritor, îşi plimbă cititorul prin locuri mirifice, determinându-l să interacţioneze, făcându-l părtaş la rezolvarea unei crime.

Preţ: 18 lei

Link: http://www.excelsiorart.ro/carte/banchet-fatal.html

CASA DIPLOMATULUICasa diplomatului, Coleta De Sabata

În cea de a patra – şi ultima – încăpere, Violeta nu a fost invitată niciodată să intre şi când, într-o zi, din curiozitate a apăsat clanţa, a constatat că era încuiată. Casa misterelor nu se dezminţea… dar era, indiscutabil, frumoasă.

Preţ: 25 lei

Link: http://www.excelsiorart.ro/carte/casa-diplomatului.html

europa din noiEuropa din noi, Radu Ciobanu

Cartea reuneşte însemnările unor călătorii întreprinse în diferite perioade şi spaţii spirituale europene, începând încă dinainte de 1989, în Slovenia fostei Iugoslavii, la un colocviu internaţional de literatură, unde autorul a avut prilejul să întâlnească pentru prima dată mari scriitori din Occident, Roger Caillois, Jules Rousselot, Jean De Beer, Luciano Morandini etc. şi să încerce o documentare asupra comunităţii istroromâne, apoi la Moscova, în perioada extrem de interesantă a ascensiunii lui Mihail Gorbaciov, caracterizată printr-o erupţie temporară de bunăstare, entuziasm şi relaxare a coerciţiilor totalitare. E consemnată de asemenea prima ieşire în Occident, în 1990, ca invitat al Municipalităţii Strasbourg, unde, în calitate de vicepreşedinte al Consiliului Municipal Provizoriu din Deva, autorul suportă primul mare şoc cultural în contact cu realităţile nu numai administrative, ci în primul rând cu cele ale vieţii cotidiene, umane şi cultural-artistice ale unei mari metropole occidentale. În anii următori, sunt consemnate impresiile unor călătorii întreprinse pe cont propriu în Spania, Germania, Franţa, Luxemburg, insistând cu precădere asupra aspectelor vieţii de zi cu zi a oamenilor, în paralel cu explorarea vestigiilor istorice şi a realităţilor culturale ale locurilor vizitate, în încercarea de a recunoaşte peste tot semnele unei comune identităţi europene în aparenta diversitate culturală.

Preţ: 30 lei

Link: http://www.excelsiorart.ro/carte/europa-din-noi.html

Pentru a avea în biblioteca ta cartea dorită, te rugăm să completezi formularul de comandă de mai jos

Reclame

2 comentarii la “Cărţi pentru biblioteca ta

Lasă un răspuns / Leave a comment

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s